Nieuwe trucks en LNG-trailers

  • Home
  • Nieuwe trucks en LNG-trailers

Nieuwsbericht

Nieuwe trucks en LNG-trailers

Dit jaar zijn er diverse nieuwe trucks en LNG-trailers afgeleverd voor de vestiging Spijkenisse. De trucks zijn Volvo FH 460 HP voorzien van een LNG aangedreven motor. In 2020 zijn de eerste twee LNG aangedreven Volvo’s in gebruik genomen. Uitbreiding in 2021 en 2022 brengt het totaal aantal LNG-trucks op 21. In een eerdere editie van In Tranzit is vermeld dat LNG aangedreven trucks een gemiddelde CO₂-reductie hebben van 19% t.o.v. een diesel aangedreven truck. Het aandeel Bio-LNG neemt sterk toe, waardoor bij volledige beschikbaarheid van Bio-LNG de CO₂-reductie kan oplopen tot 90%.

In 2021 zijn er tien nieuwe LNG-trailers afgeleverd, het merendeel van de trailers heeft een capaciteit van 59,5 m³ en een werkdruk van 6 bar. Dit jaar is de vloot nog verder uitgebreid met zes nieuwe LNG-trailers. Het totaal aantal LNG-trailers/containers is nu 24.

Het aantal LNG-truckstations in Europa wordt, ondanks de huidige situatie, nog steeds verder uitgebreid waardoor een dichter netwerk verkregen zal worden. Meer en meer komt bij deze stations ook Bio-LNG beschikbaar.