Nijman/Zeetank investeert fors in nieuwe vloot

  • Home
  • Nijman/Zeetank investeert fors in nieuwe vloot

Nieuwsbericht

Nijman/Zeetank investeert fors in nieuwe vloot

In de afgelopen 12 maanden heeft Nijman/Zeetank UK zijn trekkervloot volledig vernieuwd, evenals een paar van zijn oudste  canopy trailers die dateerden uit het jaar 2000.

Na een maandenlang marktonderzoek onder de grootste vrachtwagenfabrikanten, tekende Nijman/Zeetank UK uiteindelijk een contract met Mercedes-Benz voor de levering van 42 Mercedes-Benz lichtgewicht 2445, 450 pk, 6×2 trekkers, die vorig jaar tussen april en november werden geleverd.

Twee jaar geleden was het onze bedoeling om een aantal voertuigen op gas te bestellen, maar vanwege de onzekerheid over de levering van gas in welke vorm dan ook als gevolg van de Oekraïense crisis en het feit dat elektrische voertuigen niet geschikt zijn voor langeafstandsvervoer, en daarnaast de onwil van de Britse regering om een hoger totaalgewicht voor zwaardere technologie toe te staan, is diesel voor ons momenteel de enige haalbare optie totdat de markt weer tot rust komt. In de tussentijd onderzoeken we het gebruik van HVO (gehydrogeneerde plantaardige olie) om onze voertuigen op korte termijn van brandstof te voorzien.

Opvallend genoeg biedt Mercedes-Benz geen vrachtwagens op LNG of CNG en beschouwt het waterstof of elektriciteit als de brandstof voor de toekomst. Voor ons zijn dat opties voor een volgende order, wanneer de infrastructuur- en leveringsproblemen hopelijk zijn opgelost.

Toen we achtjaar geleden met onze belangrijkste klant een campagne startten om gewicht te reduceren, was het een gegeven dat gewichtsbesparing een van de belangrijkste punten is, maar i.v.m. de huidige chauffeurseisen is het belangrijk dat we het comfort voor onze mensen op het hoogste niveau specificeren. In dat kader hebben we de cabinespecificatie verbeterd zonder in te leveren op het gewicht, maar ook verschillende veiligheidsvoorzieningen toegevoegd die in de tussenliggende jaren werden ontwikkeld: voor het publiek in het algemeen en voor onze chauffeurs in het bijzonder, maar ook voor de lading, waarvoor CCTV-camera’s in de trailer evenals overal op de vrachtwagen werden geïnstalleerd.

Nieuwe canopy trailers.
In het algemeen doet Nijman/Zeetank UK de meeste leveringen met de Innenlader. Een klein maar zeer belangrijk deel van onze activiteiten omvat echter de levering van glas uit voorraad op vlakke opleggers.

In 1998 hebben we sterk ingezet op de ontwikkeling van een veiliger manier van leveren, waarbij vlakke opleggers en het gebruik van touwen en losse zeilen werden afgeschaft en vervangen werden door de  canopy trailer. Hoewel deze opleggers gedurende 20 jaar uitstekende diensten hebben bewezen, hebben we onlangs vijf gloednieuwe, ultramoderne opleggers geïntroduceerd. De aanschaf daarvan valt samen met de nieuwe Pilkington RP5-ontwikkeling, waarbij gerold glas wordt geproduceerd als bijproduct van het floatglasproces.

Aan de buitenkant zien de nieuwe opleggers er weliswaar hetzelfde uit als de oude, maar ze bevatten vele nieuwe voorzieningen. De belangrijkste daarvan is het continue bandenspanningscontrolesysteem, waarbij elk verlies aan spanning automatisch wordt gecorrigeerd door een on-board compressor.

De opleggers zijn ook uitgerust met schijfremmen, lichtgewicht assen en lichtmetalen wielen, dus niet alleen voldoen ze aan de uiterste veiligheidsnormen, ze zien er ook nog eens goed uit!

Een van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen is het aangepaste zekeringssysteem, waarmee het schuifzeil nu vanaf de grond kan worden bediend. Daarnaast hebben we een duw-/draaibevestigingssysteem ontwikkeld met een Halfen-rail, waardoor andere goederen kunnen worden verankerd zonder dat er struikelgevaar bestaat.

De eerste indrukken zijn erg positief van onze klanten .