NK Veiligste Chauffeur van Nederland, waarom meedoen?

  • Home
  • NK Veiligste Chauffeur van Nederland, waarom meedoen?

Nieuwsbericht

NK Veiligste Chauffeur van Nederland, waarom meedoen?

TVM is op zoek naar de veiligste chauffeur van Nederland. Het NK Veiligste Chauffeur is een competitie waarin het verzekeringsbedrijf op zoek gaat naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland. Tijdens het NK namen Nederlandse vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op.

Het NK bestond uit een online gedeelte met kennisvragen en een fysiek evenement ter afsluiting. Na de online fase kwalificeerden de beste 25 vrachtwagenchauffeurs zich voor de finaledag. Op het TT Circuit in Assen streden de finalisten op zaterdag 25 september om de titel door verschillende proeven af te leggen. Het evenement op het TT Circuit werd georganiseerd met inachtneming van de toen geldende coronaregels. De winnaar van het NK mag zich een jaar lang de veiligste chauffeur van ons land noemen.

Nijman/Zeetank collega Roy Ruesen had zich enthousiast aangemeld voor dit evenement en wist zich te kwalificeren voor de beste 25 vrachtwagenchauffeurs voor de finaledag. Dagblad De Gelderlander stelde Roy de volgende vragen.

Roy, hoe kom je in de top 25 veiligste chauffeurs van Nederland terecht?
,,Ik werd erop gewezen door mijn werkgever en ik ben nogal competitief, dus dat leek me wel een goed plan. Na de online voorrondes, met vragen over het chauffeurs vak, een reflextest en een stresstest, ging het dusdanig goed dat ik op de dertiende plaats ben geëindigd. Er waren rond de duizend deelnemers.”

Hoop je met jouw deelname aan deze wedstrijd het imago van chauffeurs te verbeteren?
,,Natuurlijk, ik wil graag laten zien dat we als chauffeurs goed bezig zijn. Ik hoop dat mensen het zien en denken ‘goh, dat chauffeurs vak is nog helemaal niet zo verkeerd’. Want er is de afgelopen jaren ook gewoon een heel groot personeelstekort ontstaan in deze branche. Ik zie dat ook bij mijn werkgever.”

Helaas haalde Roy niet één van de eerste drie plaatsen. De beste drie overgebleven kandidaten streden uiteindelijk onderling om de titel. Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal bleek de beste te zijn en is dus de winnaar van het NK Veiligste Chauffeur.

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers om zo een een bijdrage te leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving René de Baat de TVM Award die hoort bij de titel van de veiligste chauffeur van Nederland.