Uitbreiding van de samenwerking met Pilkington Polen

  • Home
  • Uitbreiding van de samenwerking met Pilkington Polen

Nieuwsbericht

Uitbreiding van de samenwerking met Pilkington Polen

Met veel genoegen kunnen wij u mededelen dat Nijman/Zeetank per 1 april 2024 de samenwerking met Pilkington Polska verder heeft uitgebreid met een nieuwe service die betrekking heeft op de productie van floatglas en het onderhoud van de zeer speciale apparatuur die in dit proces wordt gebruikt.

Vanaf die dag is ons bedrijf verantwoordelijk voor het procesmanagement van de opslag en droging van het per trein aangevoerde zand. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle gespecialiseerde apparatuur die in de fabriek, in de vele stadia van het produceren van glas op floatglas-productielijnen, wordt gebruikt. De werkzaamheden van deze nieuwe activiteiten gaan continu 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar door. Daarom moesten we ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes was voorbereid om er vanaf dag 1 helemaal klaar voor te zijn.

De voorbereidingen om de activiteiten over te kunnen nemen zijn we in september 2023 al gestart. In die periode hebben we meerdere bedrijven bezocht die wielladers voor bulkmaterialen produceren die geschikt zijn voor dit werk en ook bedrijfszeker zijn.

Een andere zeer belangrijke factor zijn de medewerkers en hun certificaten en licenties. Onze monteurs hebben een aantal zeer specialistische cursussen moeten volgen en daarna een examen afgelegd bij een onafhankelijke overheidscommissie. Ook onze operators hebben speciale trainingen gevolgd om hun vaardigheden te verbeteren en licenties te behalen voor het werken met bijvoorbeeld een gasoven voor het drogen van zand.

Alles bij elkaar waren het 6 zeer arbeidsintensieve maanden waarin wij en onze medewerkers enorm veel hebben geleerd over onze nieuwe activiteiten.

Tot slot hebben we 2 nieuwe wielladers en een nieuwe tractor met  aanhanger aangeschaft, die niet misstaan in ons wagenpark. We hopen dat ook onze klant tevreden zal zijn met deze uitrusting en met de diensten die we leveren als onderdeel van ons nieuwe contract.